Zino 1461

Zino 1461


f. 2018, hingst, 170 cm


Godkänd i SWB 


BRUKSPROVSVINNARE 2022


EJ I AVEL 2024!Zino bär inte på anlaget WFFS

Klicka på härstamningsrutan för större text.

Zino är född i Tyskland hos Sabine Toll. Ägare är Peter Falk och Björn Svensson.Modern Elitstoet Bali har inte tävlat men lämnat 8 föl, där 4 föl har fått Old Fohlenprämie.
Balis föl och Zinos syskon är:


2005, Quick Silver 10, sto (e. Quite Capitol). Staatsprämienwärterin och tävlar nu 1.45. se bil 1

 

2009, Oskar Blue, val (e. Chacco Blue)

 

2010, Carribbeab Moly, sto (e. Clinton) Old Fohlenprämie.

 

2012, Clintons Bali, sto, (e. Clinton) Old Fohlenprämie

 

2014, Balis Sanokan, sto (e. Sandokan) Old Fohlenprämie

 

2018, Zino, hingst (e. Zinedream) Old Fohlenprämie

 

2019, Bella Donna, sto (e. Charlston)

 

2020, Cascali, hingst (e. Cascadello)

 

Mormor Ballerina har inte tävlat själv men lämnat några riktigt fina avkommor som tex Aconit S (e. Acobat II) som är helbror till Zinos mor Elitstoet Bali. Han har tävlat upp till 1.60 se bil 2

Sen finns även syskonet Quick Nick (e. Quick Nick I) som tävlat 1.45 Se bil 3. Hon tävlar för Iran.

 

Mormors mor Baletta har inte tävlat men verkat till viss del i Sverige som avelssto och fått två avkommor på Flammabygget. Där Almeto Leo senare Sylver II (e. Almeto Z) har hoppat tom 1.60 se bil 4.

Baletta har även en avkomma reg i Holstein vid namn Acrobatic (e. Acobat II) som tävlar för Italien tom 140.

Baletta har dessutom en fantastisk helbror som är den kända Calvaro V (e. Cantus) med sin Schweiziska ryttare Willie Melliger. Tillsammans vann de två Olympiska silvermedaljer. Den ena medaljen i Atlanta 1996 och den andra i lag 2000 i Sydney. En av väldens absolut bästa hopphästar!

 

Inte nog med detta utan Calvaro V och Balettas mor Valetta IV (e. Merano) är syster med den otroligt framgångsrika godkända hingsten Landadel.

Lite kuriosa är att Landadel är far till den framgångsrika Fein Cera som anses vara den häst som är så nära perfekt exteriör man kan komma. Inte nog med detta så var hon också extremt framgångsrik på tävlingsbanor runt om i värden tillsammans med Peter Wylde.

Ovan på detta så är hingsten Zinos mormors mormor mor inte bara mor till hingsten Landadel utan har ytterligare två godkända söner. Holsteiner hingstarna Acadius (e. Acord II) och Aurel (e. Ahorn). Allt detta i rakt nedstigande led!!

 

 

Zino hade fantastiska siffror och utlåtande från testryttarna under sitt bruksprov. Se ovan!

Zino med sin mamma Bali

New Zensation en av Zinos förstfödda. Mamma är New Magic och är e. Maloubet de Pleville. Hans första löshoppning, vilken stjärna.