Årets F-HÄST

#F-HÄST

Årets F-häst 2023

Zam F

Juryns motivering är:

Som uppfödare var vi först med en oprövad hingst, Conthargos. I dag vet vi vad han har uträttat och visat sig vara en fantastisk faderhingst till ett stort antal avkommor. Zam F har visat sig som en mkt bra fälttävlandshäst med sin ägare och ryttare Henrik Adnervik. Zam F hamnade där efter att sålts på Flyinge Open sales till Tove Håkansson som sen har sålt honom till Henrik som 6 åring. Zam har sedan utvecklats till en mycket lovande tävlingshäst och har nu kvalat till OS i Paris 2024. Vi önskar Zam F och hans team det bäst av framgångar och på detta vis vill vi tacka!

2022 vinnare av Årets F-HÄST 


Comitissa Du Chacoon F

Juryns motivering är:

Comitissas nya ägare vann budgivningen på Elitfölauktionen 2022 med rekordbeloppet 72 000 €. På grund av detta rekord har vi fått fantastisk reklam både nationellt men även internationellt. Den bästa möjligheten för oss att få visa upp våra F-Hästar. Dessutom vet vi att Comitissa kommer att få de bästa möjligheter att visa upp sin förmåga genom ryttare Emma Emanuelsson.

 

På detta sätt vill vi tacka:


Comitissas ägare får en check med 5 000 kr och ett grönt Kentucky täcke med text Årets F-Häst 2022 och Fölfabrikens Logga plus ett grönt handgjort grimskaft.

Stort grattis!

Årets F-häst 2021


Chloé F

Juryns motivering är:


Chloés ägare, Göran Linvall, har genom stark envishet och målmedvetenhet lyckats få ett föl efter Chloé och hingsten Kannatol, vilket vi uppskattar då vi vurmar för avel. Chloé har även utbildats och tävlats till mycket hög nivå av sin ryttare Matilda Pettersson. Chloé har strax innan utdelningen av F-Häst priset vunnit sin debut i 1.50. 

Vi vill tacka Göran för hans tro på våra F-hästar och önskar honom lycka till med alla sina hästar  där många är F-Hästar eller avkommor till dessa där han själv är uppfödare, och tackar honom för att ge dem bästa möjlighet till utveckling. 


På detta sätt vill vi tacka:


Chloé F s ägare får en check med 5 000 kr och ett grönt Kentucky täcke med text Årets F-Häst 2021 och Fölfabrikens Logga plus ett grönt handgjort grimskaft. 

Stort grattis!

2020 års vinnare av F-HÄST pris


Conte di London F

Juryns motivering är:

 

En fantastisk resa har ägare och ryttare gett Conté di London F, allmänt kallad ”Greven”! Han har gått genom årgångstävlingar och bedömning från tre års ålder till tävling och bedömning för femåringar utan en någon som helst plump i protokollet. Ryttaren och ägaren har gett honom en fantastisk utbildning och möjlighet att prestera och utvecklas i takt med sin ålder. Som bevis på hästens egna kvalitéer och dess utbildning är han nu dessutom såld till en av världens absolut bästa hoppryttare. Vi kan inte annat än att gratulera! Ägare och ryttare är mycket bra ambassadörer för vår avelsverksamhet.


På detta sätt vill vi tacka!


Conté di London F ägare får 5 000 kr, grönt vinnartäcke med text Årets F-HÄST 2020 och Fölfabrikens logga plus ett grönt, handgjort grimskaft var.


2019 års vinnare av F-HÄST pris


Curly Sky F 

Årets bästa F-HÄST 2019 är Curly Sky F ägare och ryttare är Maria Östman och Ina Forssén. Curly Sky F är nu såld till Ashford Farm

Juryns motevering är:


Genom mycket fin ridning och utbildning har man kunnat få fram Curly Sky F fina hoppteknik och stora scop tillsammans stor försiktighet upp i klasserna! 

Man har även varit noga med att informera genom sociala medier hästens ursprung och hennes namn ink F. 

På detta sätt vill vi tacka!

Ägarna får 5 000 kr, vinnartäcke med texten F-HÄST 2019 och ett diplom!

Vinnare av årets F-HÄST 2018


CHINA CON KANNAN F

Årets bästa F-HÄST 2018 är China con Kannan F ägare Tullstorp Dressage och Hannell Dressage ryttare Elin Sjögren.

Juryns motivering är:

 

En fantastisk resa har ägare och ryttare gett denna häst med ett otal segrar och placeringar. Hon får en fantastisk utbildning och ges möjlighet att prestera för sin ålder och är en mycket bra ambassadör för vår avelsverksamhet.

På detta sätt vill vi tacka!

China con Kannan F ägare får 5 000 kr, grönt vinnartäcke med text Årets F-HÄST 2017 och en ett diplom.

 

China con Kannan F är e. Kannan u. Diamant v t Dauwhof e. Chin Chin och på Flemminge finns  syskon till China con Kannan.

Vinnare av årets F-HÄST 2017

 

PRICEWARRANT F

Årets bästa F-HÄST 2017 är Pricewarrant F ägare Viktor Palm och ryttare Madeleine Larsen.

 

 

Juryns motivering är:

 

En fantastisk resa har ägare och ryttare gett denna häst med ett otal segrar och placeringar. Han får en fantastisk utbildning och ges möjlighet att prestera för sin ålder och är en mycket bra ambassadör för vår avelsverksamhet.

På detta sätt vill vi tacka!

Pricewarrent F ägare får 5 000 kr, grönt vinnartäcke med text Årets F-HÄST 2017 och en grön grimma!

 

Pricewarrant F är e. Warrant u. Pepsy e. Irco Mena och på Flemminge finns en syster till Pricewarrant F, Py du Rouet F e. Balou du Rouet. Py går i avel.

Hur vinner jag året F-häst?


  • Var noga med att alltid få med F efter namnet på din F-häst. På sociala medier, i anmälningar ex vis träningar och framhåll att din häst är en F-Häst
  • Vi premierar att din häst får bästa utbildning och i den mån det är möjligt följer årgångschampionat och visas upp i ett gott skick med god horsemanchip.
  • Vi brinner för avel, betäcker du din häst alt visar på bruksprov för hingstar uppskattar vi det mycket. 
  • Vi önskar att du är en bra representant för vår verksamhet och visar god kamratskap och hjälpsamhet. 
  • Varmt lycka till med din F-HÄST!