Exteriör: Högställd, ädel, elegant hingst. Välansatt lång hals, lång manke, välliggande bog, sluttande kors. Obetydligt tåvid fram. Tät. Skritten är taktmässig och avspänd. Traven är taktmässig, avspänd, ännu något obalanserad.

Löshoppning: En samarbetsvillig hingst med säker taxering. Uppmärksam på hinder, mycket god teknik, rättar sig bra.

Gångarter: Skritten är ren och taktmässig, rörlig och avspänd. Traven är ganska taktmässig, hingsten är avspänd i sitt framparti, men instabil i påskjutet. Galoppen är rytmisk, avspänd och ganska vägvinnande, men stundtals något obalanserad. En hingst med bra galoppkvaliteter. Positiv och avspänd

Poäng: Typ 9, Huvud hals bål 8, Exkremetiter 9, Skritt 8, Trav 6, Galopp 8, Löshoppning teknik 9, temperament 9.

Ur ASVH:s användningsråd för nygodkända hingstar 2008: "En högställd och ädel son till den mycket högt meriterade hopphingsten Radiator. Mödernet innehåller utmärkt internationellt hoppblod i kombinationen Contender - Landgraf I. Carême bör med sin lätthet, sin goda galoppförmåga, sin utmärkta inställning och förmåga till hoppning, kunna passa till de flesta ston för en målinriktad hoppavel."

Holsteinerförbundets favorit. Våren 2007 var representanter från Holsteinerförbundet inbjudna till Sverige av Avelsringen för att bedömma unghästar 2-4 år. Av ett 40-tal hästar från Mellansverige hade Holsteinerdomarna 2-årige Carême som etta. De ansåg att hoppförmågan var värd 9.5/9.5 och traven 8.5.

Carêmes stam är av förnämsta hoppblod i alla led. Fadern, hannoveranaren Radiator, tillhörde under flera år världens tio främsta hopphästar. 1999-2000 var han rankad världsetta. Radiators morfar San Fernando var framgångsrik i internationell GP-hoppning med Franke Sloothaak. Farfar till Radiator är ingen mindre än Ramiro.

Carêmes mamma Chiara (ex. G-Contessa) var reservsegrare i Holstein som 3-åring med fem 9:or i betyg och blev statspremiesto. Chiara är efter Contender, en av Holteins ledande fadershingstar, och undan statspremiestoet Berta II efter legendariske Landgraf. Chiara har i Sverige tävlat upp till 1.40 med Magnus Österlund.

2008 betäckte Carême 67 ston. Han visade mycket god dräktighet.